Arbeta som brottmålsadvokat i Göteborg

25 oktober 2020 william eriksson

När man arbetar inom ett yrke som advokatyrket så är det något som i grunden är likadant var man än är. Det är samma lagar i hela landet och samma förfarande. Även om det förstås kan finnas lite som skiljer sig mellan kommuner, landsting och län.

Men det kan ändå vara ett ganska annorlunda klimat som råder på olika platser. Vissa sådana skillnader går att härleda till att människor på mindre orter ofta är lite annorlunda än de i storstäder. Men det händer också att man har lite olika tankesätt beroende på var i landet man befinner sig. Det kan vara att man tar mer eller mindre allvarligt på något som inträffar. För att man kanske är mer eller mindre van vid det som händer. 

 

Vem som motpart

Skillnaden mellan ett civilmål och ett brottmål är att motparten är staten. Det innebär att det inte är upp till den drabbade att anmäla eller driva saken. Utan det är ett brott som skett mot landets lag och därför är det staten som väljer att driva målet till ett domslut. 

Som drabbad kan det kännas skönt att veta att man inte är den drivande. Och att man inte heller riskerar att få betala för advokat eller rättegångskostnader. Det är inte heller något man kan välja att hoppa av från efter att brottet är anmält. Utan när väl maskineriet har dragit igång så går det hela vägen till ett domslut. 

 

Välja sin bana

När man väljer att utbilda sig till advokat så finns det ett flertal olika banor som man kan välja bland. Och även om många arbetar inom två eller flera områden så är det vanligaste att man endast väljer ett som man specialiserar sig på. 

Brottmål i Göteborg är ett område som flera advokater arbetar inom och där det är viktigt att man väljer en advokat som passar.

Fler nyheter