Bra arbetsmiljö med kontorsstädning i Stockholm

19 oktober 2020 patrick pettersson

Det är bara att konstatera fakta, att utan kontorsstädning fungerar inte arbetet. Personen som sköter städningen har en långt viktigare roll än vad man kanske tänker på till vardags. 

Med ett minimum av fantasi kan man enkelt tänka sig konsekvenserna av utebliven städning. Muggar i vartenda rum och på varje skrivbord, fullt med utspillt kaffe. Papperskorgar med skräp och äppelskruttar och bananskal, och blomflugor. Och apropå blommor, även döda krukväxter.

Dammlager i rekordhöjd? O ja. Golv med grus, blöta snörester och annat onämnbart? Javisst. Toaletter som inte ens kan beträdas? Jepp. Det skulle ta några dagar eller en vecka men sedan blev det outhärdligt.

 

Vad gör en städfirma?

Idag är det egentligen ganska flexibelt, en städfirmas arbete. Tidigare dammade man och dammsög, tömde papperskorgar och städade toaletter. Det gör man fortfarande, naturligtvis. Skillnaden är att idag erbjuder färre städbolag en och samma stelbenta lösning, utan du som kund har större möjligheter att själv välja.

Alla kontor har inte samma behov. Toaletter finns alltid, och kontorslokaler av varierande slag men alltid med papperskorgar. De flesta har ett pentry eller ett lunchrum av varierande storlek. Men alla behöver inte daglig städning på alla de ställena och alla saker behöver inte bli avdammade dagligen.

 

Bästa servicen är lättillgänglig

Idag behöver du inte välja mellan en firma med bra priser och en firma som gör jobbet på ditt sätt. När du söker kontorsstädning i stockholm kan du enkelt få bådadera. Med kontorsstädning vill man både skapa en sund arbetsmiljö och undvika att de anställda vantrivs. 

Din personal ska kunna använda fräscha och rena toaletter varje dag. De ska kunna komma ut i kök och fikarum där sopsäckarna töms regelbundet och kaffemaskinen fungerar. Deras direkta arbetsmiljö på rummen ska också dofta rent och fönstren ska kunna gå att se ut igenom. Kort sagt, en ren arbetsmiljö gynnar alla inblandade.

Fler nyheter