Det behövs ett minireningsverk till ditt sommarställe

Ett minireningsverk låter som ett reningsverk i typ Lilleputtland. Ett land där allting är mindre, och rimligtvis även systemen som skulle rena invånarnas vatten. Fast, när man tänker på det hade de knappast kallat det för ett minireningsverk. 

Reningsverket hade ju varit i proportionerlig storlek till dem själva. Det är inte som att de kallar sig själva för minimänniskor. Å andra sidan kallades invånarna för lilleputtarna, så det är lite motsägelsefullt. 

Nåväl, nog om vad ett minireningsverk låter som. Låt oss istället ta reda på vad det faktiskt är för någonting. Faktiskt så är det dock inte så långt från den definition som det fyndigt spekulerades om i första stycket. 

Ett minireningsverk är per definition ett reningsverk som fungerar precis som ett stort och kommunalt reningsverk, men i betydligt mindre format. Så helt ute och cyklade var inte det förslag som insinuerade att minireningsverk var till för väldigt små människor. 

 

 

Mini-treatment plant holiday home

 

Grävs ned under marken

Anledningen till att minireningsverk är så små är på grund av att de inte är ämnade för att rena vatten till stora stadsdelar eller ens bostadsområden. Snarare är minireningsverken till för att bidra till rent vatten för exempel ett fritidshus, eller max ett par hus intill varandra.

Minireningsverk är till för hus som ligger bortom tillgång för de kommunala reningsverken att nå dem. Det kan med andra ord vara en bra idé till din primitiva men charmiga sommarstuga dit du åker för att fly den stressande civilisationen. 

Det är förutsägbart vad du tänker. Varför skulle du vilja ha ett minireningsverk i trädgården? Även om det är av en mindre storlek låter det som någonting fruktansvärt oestetiskt att vilja placera på sin tomt. Och ja, det hade det antagligen varit om du placerat den mitt på gräset bland trädgårdsmöblerna. Men som tur är gräver du faktiskt ned den i marken.