Få en vackrare vy till uteplatsen med en dubbel altandörr

28 december 2021 jonas olsson

Om du är en av de lyckligt lottade som har en fin trädgård och uteplats till ditt hus vill du förmodligen spendera så mycket tid som möjligt där. Kanske har du lagt ner mycket tid, pengar och energi på att få den precis så som du vill ha den, och vill maximera det du får ut av den.

Att kunna njuta av uteplatsen även när du gått in och stängt dörren efter dig skulle förmodligen kännas som idealet, och med rätt altandörr går det faktiskt att uppnå! En altandörr dubbel med glas öppnar upp och gör gränsen mellan inne och ute mindre. På det sättet kan du känna det som att du är i din trädgård, även när du är inomhus.

En annan fördel med en dubbel altandörr är att den släpper in ljus, vilket vi emellanåt här i Norden kan lida brist på, och därför bör ta tillvara så mycket som det går. Har du mycket växtlighet i ditt hem kommer även dessa att uppskatta tillskottet av ljus som dörren ger och belöna dig med lite extra frodighet.

 

image

 

Dubbel altandörr i flera olika utföranden

Om du känner att du vill unna dig och ditt hem en dubbel altandörr så finns de att finna i många olika utföranden. Vill du ha en helglasad dörr så går det att få, men viktigt är då att tänka på att den av säkerhetsskäl är av härdat glas. Vill du inte ha helglasat kan du välja mellan olika antal glasrutor, efter din egen smak.

Utifrån olika tillval kan du forma dörrarna så som du vill ha dem. Det finns till exempel olika handtag att välja mellan, och olika typer av glas med olika egenskaper. Det företag du väljer att vända dig till kan hjälpa dig med dina val så att det blir så som du har tänkt dig.

Fler nyheter