Finn ditt flow

26 juli 2019 Mikael Barani
Finn ditt flow

Den där känslan av att just ha kommit hem från en tur i löpspåret är fantastisk. Definitivt en av höjdpunkterna i livet.
Kanske en av de bästa faktiskt.
För det är kampen som skapar njutningen i att få ta det lugnt. Lite som att sola sig i ljuset från en seger i en strid från Game of Thrones. Eller vad vet jag? Jag har trots allt aldrig varit inblandad i en medeltida strid.

De första klunkarna av vatten är sedan lite av pricken över i. Känna kroppen komma till liv igen efter att ha svettats ut vad som känns som hälften av alla vätska som man bär på. I varje fall efter en stadig mil ute i skogen. 
När man väl står i duschen är cirkeln sedan sluten. Tillbaka till nollpunkten med en stänk av min favorit parfym fra Sephora. En diskret stänk, för less is more.

Sedan är det bara att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och njuta av det där lugnet som bara finns efter att ha ansträngt sig riktigt hårt fysiskt. Det uppstår en sällsam synk just där och då. När både kropp och själ vet att det är dags att bara vila en stund.
Inget annat som behöver göras, utan bara njuta av stunden.

Det blir ju faktiskt lite som en meditation där och då. Många är säkert lite allergiska mot det ordet – meditation. Men faktum är ju att för många av oss så innebär just fysisk ansträngning en form av fokus som vi inte annars finner i livet.
Oavsett om det sker under själva aktiviteten, eller efteråt, så uppstår ett sorts flow i livet när man pressar sig – utan att kanske känna att man behöver prestera för något eller någon.
Det skapar en sorts sweet-spot där vi bara kan njuta av det som är. Fria från förväntningar. 

Fler nyheter