Från det simpla till det komplexa – utforska din musikalitet på Danguitar.se

14 september 2021 Mikael Barani

Några av tidernas bästa låtar kommer från tv-spelsvärlden. Det räcker med att dra en sökning på någon av tjänsterna för musikströmning eller liknande för att hitta en uppsjö av låtar som håller extremt hög funkabilitet.

Är man gammal nog att minnas 80- och 90-talen minns man också hur mycket kvalitet som kompositörerna lyckas kräma ur de där väldigt begränsade chippen. 

I musikens värld

En spelserie som höll fanan högt, i varje fall till en början, vad Mega Man. Här hittar man smått otroliga låtar som naturligtvis har tolkats i efterhand av en uppsjö av musiker. Det finns så otroligt många nyanser i låtarna som trots allt bara innehåller två kanaler.

Detta är såklart goda nyheter för alla som tror att musik måste vara komplext för att vara bra. Nej då. Bra musik är helt enkelt bra musik. Det spelar inte någon roll om du sitter och gör svåra klassiska verk eller sitter och plinkar på en simpel melodi på din ukulele från danguitar.se.
Är det bra så är det.

Naturligtvis kan musiken sedan ge olika mycket till den som lyssnar. Detta beror förstås både på upphovsmannen och lyssnaren. En god och varierad kostcirkel när det kommer till musik kan vara både inspirerade och på andra sätt utvecklande här i livet.

Inget ont om att lyssna på fyrtaktslåtar som pumpar på hitradion men det finns så mycket mer att ta del av,  andra nyanser att njuta av.

Framför allt underskattar folk kanske hur mycket som finns att finnas i den klassiska musiken. Det går verkligen att gå vilse i ett verk av Arvo Pärt, denna mästare från Estland. Här finns ett djup som är svindlande och som gissningsvis inte lämnar någon lyssnare oberörd.

Våga prova på att ”smaka” på lite oväntade musikaliska godbitar och se om du hittar något som du aldrig trodde att du skulle gilla.

Fler nyheter