I Brålanda kan man få spolning av avlopp med spolbil

advertorial

Fett, tvålrester, hudavlagringar och smuts fastnar i rören och täpper till dem. Oftast märks detta genom att det tar tid för vattnet att rinna ner eller genom att man hör gurglande och bubblande ljud från rören. Men det kan också lukta illa från avloppet. Eftersom allt som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras i förtid är det bästa att spola avloppet med hjälp av en spolbil redan vid tidiga tecken på avloppsstopp.

Väntar man tills det är helt stopp riskerar man både översvämning och trasiga rörledningar, men man kan även vara tvungen att åtgärda kostsamma fuktskador. Det allra bästa är egentligen att regelbundet låta en spolbil spola rent avloppet. Då kan man helt slippa problem med avloppet och även förlänga rörstammarnas livslängd. Hur ofta man bör spola avloppet beror på hur gamla rörledningarna är, men ungefär vart tredje till femte år kan vara bra. Bedriver man exempelvis en restaurang, kan det varar bra spola avloppet årligen eftersom fett från matlagning lätt fastnar i rören.

 

image

 

Akut spolning av avlopp

Det finns flera företag som erbjuder spolning av avlopp med hjälp av en spolbil. Men det gäller att välja ett företag inte alltför långt bort då man i vissa fall även får betala en framkörningsavgift. Behöver man hjälp med avloppsspolning är det enkelt att söka på internet på exempelvis spolning avlopp i Brålanda, och man får upp några intressanta aktörer. Vissa av dem kan även rycka ut akut och har journummer dit man kan ringa. 

Det bästa är att välja en erfaren aktör eftersom det är viktigt att rörspolningen sker under rätt vattentryck. Annars kan spolningen av avloppet göra mer skada än nytta. För den som i förebyggande syfte regelbundet låter spola avloppet är det bra att också spara all dokumentation att ha vid en eventuell husförsäljning.