Microneedling för en ungdomligare hud

Microneedling för en ungdomligare hud

Lider du av ärrad eller solskadad hud? Kanske du har tröttnat på ålderstecken såsom linjer och rynkor i ansiktet? Om man inte vill göra ett kirurgiskt ingrepp så finns det idag andra alternativ till en kosmetisk förändring. Microneedling är en metod där man genom att använda små nålar penetrerar huden och skapar tusentals mikrokanaler som orsakar en kontrollerad skada i huden. Detta stimulerar elastin- och kollagenproduktionen vilket är hudens naturliga läkningsprocess. Resultatet blir en spänstigare, fylligare, starkare och ungdomligare hud.

Man bör kombinera en microneedling behandling med olika krämer och/eller serum. Behöver man en tuffare behandling så kan man göra det i kombination med en kemisk peeling samt med IPL. IPL är en vidareutveckling inom laserteknik och innebär att en kall gel läggs på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma, detta behandlar hudens ytliga blodkärl och eventuella pigmentfläckar. 

En microneedling behandling tar cirka fyrtio till sextio minuter och man kan börja se resultat efter två till sex veckor. Även fast man ser resultat redan efter en enstaka behandling så är det rekommenderat att man genomgår en kur på tre till sex behandlingar. Har man problem med acneärr och hudbristningar så kan det krävas ännu fler behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Microneedling är en rekommenderad behandling för exempelvis åldrad och solskadad hud, ärr, linjer och rynkor, hudbristningar samt akne. Innan en behandling genomgår man alltid en konsultation för att komma fram till bästa behandlingsalternativ för den enskilda individen. Alla har olika förutsättningar och önskemål som man kan uppmärksamma vid en konsultation så att resultatet av behandlingen ska bli så bra som möjligt. På 85 kliniken använder de sig av den allra senaste utrustningen som är både säker och effektiv. På kliniken finns certifierad personal som har lång erfarenhet av estetisk hår- och hudvård.