Musiken genom barns ögon och öron

23 maj 2019 Mikael Barani
Musiken genom barns ögon och öron

Att lära sig spela ett instrument är en av de största gåvorna som vi kan ge till oss själva. Och det handlar inte om att man måste bli någon sorts virtuos för att ha glädje av att till exempel kunna spela gitarr. Egentligen räcker det med ett par ackord för att kunna svepas med i musikens fantastiska värld.

På samma sätt är våra barn en gåva. Gemensamt med musiken är att de små knoddarna också bjuder in oss som lider av svår vuxenhet, till en ny värld. Vi har besökt den förut, men glömt bort att den existerar. Men tack vare våra små får vi en ny chans här i livet.

Tänk då att kombinera dessa två saker: Musik och barn. Det borde smälla rätt högt – vilket det också gör. Få saker är lika otroliga som att spela gitarr med sitt barn och höra och se hur den lilla/lille försvinner in i musiken. Det finns definitivt något primat med vårt behov av att sjunga och spela. 

Vill du ta det där extra steget kan du skaffa en barngitarr frå DanGuitar. Då utökar du ytterligare möjligheterna för ditt barn att utforska musiken tillsammans med dig som förälder. Vill du göra det lättare för din avkomma så kan du till att börja med stämma gitarren i öppna ackord. Då låter det inte bara ”BRAMMMMMM!” när de korta fingrarna drar över alla gitarrsträngarna samtidigt.
Med tiden kan du förstås lära ut enkla ackord som e-moll, vilket garanterat kommer att inspirera ditt barn till att vilja veta ännu mer.

Hos DanGuitar finns för övrigt flera olika gitarrmodeller till ditt barn: Elgitarr, akustisk gitarr med nylonsträngar och stålsträngad. 
Det är rekommenderat att börja med grunderna: En nylonsträngad gitarr. Då får ditt barn en stabil grund att bygga vidare på.
Men vill ungen bli en ny Jimi Hendrix, ja då är det såklart en liten strata som gäller.

Fler nyheter