Piffa upp din outfit med en snygg mössa

30 mars 2021 william eriksson

En mössa är ett plagg som ursprungligen kom till för att hålla ditt huvud varmt när det är kallt ute. Och den funktionen kan du fortfarande få av en mössa. Men en mössa kan vara så mycket mer än så. Förutom att värma upp ditt huvud kan du få en modedetalj som gör att du tar din klädsel till en ny nivå. Du kan välja något som matchar dina vantar eller handskar. Eller så går du en helt annan väg och satsar på något som blir ett utropstecken för din egen stil.  

Med eller utan öronvärmare

Om du ska använda en mössa när det är mycket kallt kan du slå på stort och köpa en modell som har lappar för öronen. Det är en mycket varm och härlig modell som dessutom ofta återkommer som en tuff modedetalj. Kanske kan du lägga till den till din övriga garderob av mössor av alla de slag. 

För i stället för att köpa olika ytterkläder kan du välja en jacka per säsong och i stället variera dig med hjälp av mössor, handskar och halsdukar. Ett roligt och billigt sätt att få stor variation för en liten peng.

Som pricken över i

När du använder dig av en mössa kan det finnas ytterligare en anledning till det. Du kanske helt enkelt har en riktig dålig hår-dag och vill rädda upp situationen på ett bra sätt. Då kan du rädda din frisyr med en snygg och trevlig mössa som till och med ser ut att vara planerad att användas från början. 

Och råkar du ha alldeles för få hårstrån, som dessutom har valt lite mer kreativa platser att växa på, är en mössa en räddning även där. Det kan också vara en hjälp för dig som har fått för mycket hår som glatt strävar mot skyn. 

Fler nyheter