Prova på ridkurser i Stockholm

31 maj 2021 patrick pettersson

Har du ridit när du var yngre och är sugen på att börja igen? Men känner du dig ringrostig och vill helst rida i en grupp? Då kanske det kan passa med någon av alla ridkurser i Stockholm som erbjuds till elever på olika kunskapsnivå och intresse. För det är kurser där det är trevligast om alla kan vara på samma nivå och få ut det mesta möjliga inom ridningen och lärdom. Viktigare än om hästarna är av olika storlek och eleverna i olika åldrar.

Ridning kan du börja med så fort du kan vara själv på en hästrygg och fortsätta med det tills du inte längre vill eller kan rida. Det är en sport som främjar hälsan både fysiskt och psykiskt, och samspelet med hästen brukar ses som en av de största fördelarna. Den där känslan när du känner att du och hästen talar samma språk och förstår varandra perfekt. Antingen det rör sig om en sakta ritt eller en hästhoppning.  

 

Olika slags ridning

Sättet att ta dig fram på en häst kan vara mycket olika. Förutom kurser i grunderna så kan du även gå vidare och ta kurser i en mängd olika typer av ridningskonster. Det kan vara westernridning, dressyr, fältritt och hästhoppning. Men du kan även ge dig på en gren som liknar den som du kan få se på cirkus, där ryttaren utför akrobatiska övningar på och av hästryggen.

Inom hästsporten finns det även de som har det som yrke som jockey på en galopphäst till exempel. Och även fast man ofta endast använder hästar antingen till ridning eller körning, så finns det även de som kan klara av både och. Har du en egen häst så kan det vara roligt att kunna spänna en vagn efter och ge dig iväg på en tur i naturen, eller kanske till någon kompis.  

Fler nyheter