Punktering på bilen

Plötsligt smäller det till eller så börjar bilen luta. Eller så låter det konstigt och bilen blir tung att styra samtidigt som farten saktar ner. Man hoppar ur bilen och går runt och ser att ett av däcken inte ser ut som de andra utan luften verkar ha gått ur. Som tur är så är en punktering oftast inte mer dramatisk än så. Det innebär sällan eller aldrig att en olycka sker, men däremot kan man behöva hjälp för att kunna komma vidare på sin färd. När det sker en akut punktering som detta så är det oftast en bärgare man måste ringa för att få hjälp med att byta däck eller bli körd till någon som kan reparera bilen.

 

För lågt mönsterdjup

De som kommer akut till en verkstad för att byta däck är inte enbart de som fått en punktering. Det kan även vara de som vid en besiktning, eller själva, upptäckt att mönsterdjupet på däcken är så pass litet att däcken inte är godkända. Om det händer så är det endast tillåtet att köra direkt till en verkstad för att byta till godkända däck. Annars riskerar man att få böter eller till och med få körförbud på sin bil.   

 

 

När det brådskar

Om man av någon anledning akut behöver byta däck så finns det ofta en däckjour som man kan kontakta. Det innebär inte att det är öppet dygnet runt alla dagar. Det innebär snarare att det alltid finns möjlighet att få hjälp med däckbyten under verkstadens öppettider. Visar det sig att man inte har tid och däckbytet inte är akut? Då kan man i alla fall få med sig ett par nya däck som man kan få bytta hos någon annan som är ledig. Eftersom däcken är en så viktig detalj på en bil så är detta en service som är en absolut nödvändighet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *