Runda av träningspasset med hamburgare på Östermalm

02 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Det är få saker som slår känslan av att sätta tänderna i en hamburgare när man riktigt hungrig. Den där blandningen av kött, bröd, grönsaker och en härligt geggis sås får munnen att vattnas bara av att tänka på hur gott det är med en burgare. Ibland kan man unna sig att vara härligt dekadent och toppa det hela med pommes frites och dricka också – då snackar vi riktig fest.

Komponenterna som leder till framgång

Naturligtvis smakar allt detta som godast om man är riktigt hungrig efter att ha tränat eller kanske gått en lång dagstur. För hunger är som bekant den bästa kryddan och att beställa en hamburgare i Östermalm när man är riktigt utsvulten är en svårslagen känsla. 
Att få till en riktigt god hamburgare är förstås en konstform i sig. Det handlar som sagt om den där kombinationen av alla komponenter som lyfter helheten till något alldeles extra.

Hamburgare

Fixar man en burgare hemma är det ett tips att salta och krydda köttet en bit i förväg, så att muskelfibrerna riktigt får suga i sig allt det goda. Vill man sedan ha runda burgare är ett knep att linda in köttet i bakplåtspapper eller plast och forma denna till en cylinder.
Sedan är det bara att ta fram din vassaste kniv och skära igenom denna köttiga tub. På så sätt får du perfekt runda hamburgare på ett enkelt och inte särskilt kladdigt sätt.

Tillagningen är förstås en stor del av processen. Att grilla burgarna över öppen eld gör verkligen sitt. Särskilt om man dessutom har lite bacon som ligger bredvid och blir ordentligt knaprigt. Det är något med smaken av rök som skapar en extra dimensionen till den kulinariska upplevelsen.
Nu när du vet hur man gör den optimala burgaren är det bara att ta fram grillen och stekspaden och dra igång.

Fler nyheter