Säkerhet med hundbur i bil för din fyrbente vän

17 november 2021 patrick pettersson

editorial

Att ha en bästa vän vid sin sida är guld värt. En vän som alltid finns vid ens sida. Oavsett vilket humör man är på, så är den där. Såklart pratar man om människans bästa vän – hunden. 

När man skaffar en hund skaffar man mer än en bästa vän. Det blir även en familjemedlem som du förhoppningsvis har många år med. Att ta med sig sin bästa vän överallt är något de flesta vill göra. Men för det behöver man också trygghet för hunden. 

Åker du bil, så har du bilbälte på dig. Så varför skulle din hund sitta oskyddad? Nej, givetvis ska det inte vara så. En hundbur bil är en trygghet för din hund. Där sitter den säkert, skulle det hända en olycka så är chanserna som störst för den där. 

Idag finns det även bilbälte till hund. Trots att det finns krocktestade bilbälten så är alltid en hundbur för bilen det tryggaste valet för din hund. 

 

image

 

Bra hundbur till bra pris

Om man skaffar en bur som man även vill ha inomhus så ska man tänka på vad för lagar vi har. I hemmet får man inte ha en bur med grind på, hunden får inte låsas in i hemmet. Det finns olika hundburar i olika prisklasser. Vill man ha en krocktestad hundbur till bilen så finns även det, men dessa kostar däremot några tusen. Man kan även få en hundbur till bilen för ett billigare pris. 

Det är inte bara att köpa första bästa bur. För det första bör man ha något mer än en tygbur. Vill man ha det säkraste alternativet så är det en krocktestad bur. Utöver det behöver man ta hänsyn till hundens storlek. Hunden ska inte sitta inklämd i buren utan ha möjlighet att röra sig. Men den måste även få plats i bilen.

Fler nyheter