Tandläkare i Järfälla som arbetar aktivt för att patienter ska kunna uppnå sina mål

29 april 2021 Cecilia Olsson

Att enbart gå till tandläkaren när man helt uppenbart har något fel kan leda till onödigt mycket smärta och dyra behandlingar. Det är såklart viktigt att gå till tandläkaren då det gör ont eller om det känns som att något inte riktigt står rätt till, men det allra bästa är att besöka tandläkare även för att kontrollera tänderna med jämna mellanrum. Möjligheten för att tänderna ska hålla sig starka och friska livet ut ökar väsentligt om man regelbundet går till tandläkare eller tandhygienist.

Varför är det viktigt att kontrollera tänderna?

Om man drabbats av någon form av fel i munnen, till exempel hål i tänderna eller en infektion, så är problemet ofta så pass långt gånget att ett större ingrepp krävs. Har man haft hål i tänderna under en längre tid så kan det gå ända ner i pulpan vilket kan leda till att tanden kräver rotfyllning. En infektion i tandens fäste kan leda till att tänderna lossnar och man behöver implantat eller protes för att ersätta dem. 

Många problem som kan uppstå i munnen ger inte tydliga symtom såsom smärta eller ilningar förrän det har gått väldigt långt. Med regelbundna besök kan man undvika det eftersom tandläkaren eller tandhygienisten kan upptäcka felet vid en vanlig undersökning och ge tips och råd på hur man ska göra för att bromsa den negativa utvecklingen. Har man tur så räcker det med några ändringar i tandvårdsrutinen för att man ska slippa göra något ingrepp överhuvudtaget. 

Tandläkare som erbjuder undersökningar samt möjlighet att uppnå önskade mål

Tandläkare Järfälla (GlorDent AB) tar emot patienter för undersökningar, behandlingar och även akuttandvård. Vid det första besöket börjar de alltid med att gå igenom en hälsodeklaration. Man får berätta om sin hälsa samt även förklara om man har några specifika mål man vill uppnå med sina tänder. Utifrån det kan deras tandläkare och specialister erbjuda det bästa sättet att nå önskat resultat.

Fler nyheter