Vad är ett antikvariat?

09 december 2019 jonas olsson
Vad är ett antikvariat?

Ett antikvariat är en butik som i första hand säljer begagnade böcker. Lite som en second hand butik som bara inriktar sig på böcker. Ibland kan du även hitta manuskript och kartor i ett antikvariat. Men det mesta som säljs är just böcker. Antikvariat hittar du både som fysiska butiker men såklart även online. De allra flesta storstäder har minst ett antikvariat. Men i och med internets tillväxt har även antikvariat med onlinebutiker blivit väldigt populära. Fördelen då är att du kan köpa böckerna oavsett var i landet du bor. Det möjliggör en större försäljning men och andra sidan gå känslan av att gå i en bokhandel förlorad.

 

 

Ska du sälja dina böcker?

 

När man tänker antikvariat är det kanske naturligt att man i första hand kopplar det samman med att köpa böcker. Men eftersom ett antikvariat bedriver handel med just begagnade böcker har de många gånger också ett intresse av att köpa dina böcker. Så om du går i tankarna på att sälja av lite böcker är det ett väldigt smidigt sätt att vända sig till ett antikvariat.

 

Vilka böcker är dem intresserad av?

 

Det går inte riktigt att säga att just den här boken är alla antikvariat intresserad av. Man skulle väl kunna säga att de köper allt eller inget. Det beror helt på hur stort deras lager är för tillfället och vad de är ute efter. En del antikvariat inriktar sig också på en viss typ av genre och då kommer de såklart också bara vara intresserade av böcker inom den genren. Men om du har böcker du vill sälja är det enklaste att kontakta ett antikvariat och fråga om de skulle vara intresserade. Om du har böcker att sälja kan du läsa mer här http://antikvariataugust.se/. De är intresserade av att köpa in begagnade böcker inom alla områden.

Fler nyheter