Varför du kan behöva en trädbesiktning i Skåne

21 september 2021 william eriksson

Har du funderat över att boka en trädbesiktning? Om du har det så vet du nog precis vad det innebär, men om du inte har det så kan du nu sitta med frågande blick. Du bokar trädbesiktning i Skåne ifall du vill veta hur det står till med dina träd, eller ifall du vet om att de är sjuka eller övervuxna och vill få en dom eller ett förslag på åtgärd. Något som fler egentligen borde göra, för sig själv och sina träd.

Det är många som har stora träd nära sina hus och skulle trädet bli sjukt, eller dö, så kan det få katastrofala följder för de boende och huset. Då kan det vara klokt att boka en trädbesiktning för att få besked på trädets status, men även råd gällande ifall du bör fälla trädet eller hantera trädet på något särskilt sätt. Det kanske är så enkelt som att trädet behöver flyttas eller att du behöver en dränering för att trädet är vattensjukt.

 

Besiktning av träd som informationskälla

En trädbesiktning kan du även göra för att du vill få veta mer om dina träd och trädets mående. Kanske borde trädet bli högre och frodigare än vad det är? I vissa fall kan det finnas någon växt i närheten som gör att trädet inte mår bra. Så är det exempelvis när det gäller päronträd och thujor. Trädet har lätt för att utveckla rost. En slags sjukdom som gör att bladen och frukterna ser ut att börja rosta.

Om du flyttar in i ett hus med trädgård där det finns många träd, så kan det vara värt att anlita någon för en trädbesiktning. Då får du veta allt om dina träd och hur du ska ta hand om dem. Det kan vara en investering som kan vara viktig för att din trädgård ska frodas.  

Fler nyheter