Att hyra teleskoptruckar i Trelleborg kan vara lösningen för dig

28 februari 2022 william eriksson

editorial

Förr var det svårt att lyfta ömtåliga saker i trånga områden. Tunga maskiner kunde inte komma åt de ställen dit sakerna skulle flyttas. Sköra och ömtåliga, men dyra, produkter kunde komma till skada.Förr kunde gaffeltruckar vara det enda – och begränsade – alternativet. Med teleskoptruckarna öppnades nya möjligheter så att man kunde nå längre – och även förflytta sig på ojämn mark. Teleskoptruckar – som också kallas för teleskoplastare – förflyttar, transporterar och lyfter, vilket gör dem till väldigt användbara maskiner. 

Hur kan jag som privatperson använda teleskoptruckar?

Inte vem som helst får köra en teleskoptruck. Särskilt inte eftersom de används i byggnadsarbete och utgör en fara ifall den som kör inte har kompetens. För att kunna köra en teleskoptruck måste du ha ett yrkesbevis. Detta får du genom ett kompetensbevis samt trettio månaders praktik. Det är alltså ingen maskin man bara hyr för att man gillar tanken att sköta sina affärer själv och spara pengar. 
Om du befinner dig i Skåne och har behörighet kan du lätt hyra teleskoptruckar i Trelleborg. Väldigt många företag som hyr ut maskiner har också kunnig och kompetent personal som kan sköta maskinerna åt dig. 

 

teleskoptruckar

 

Vad som gör en teleskoptruck överlägsen

En teleskoptruck är en kraftfull maskin som tar nästan ingen plats. Den har stor kapacitet och an ta sig framåt – samtidigt som den kan stå och arbeta i trånga utrymmen. Att flytta mellan olika ställen är enkelt – då du kan köra den eller helt enkelt lasta den på en släpvagn.

Truckarna är inte mycket större än personbilar, men större modeller kan väga upp till 24 ton. Lyftkapaciteten beror på modell, men kan variera från 2,4 – 5 ton. Med fjärrkontrollen är det enkelt att ta ett steg åt sidan när du behöver lyfta och flytta föremål. Det finns praktiskt taget inga gränser för vad du kan göra med maskinen.

Fler nyheter