Bevara din klocka

25 februari 2019 Jenny Olsson
Bevara din klocka

En klocka som man gillar bär man gärna ofta. Klockor fungerar som fina detaljer både till vardags och fest. Kanske har man fått en finare klocka när man fyllt jämt eller slutat ett jobb, det blir då inte bara ett ekonomiskt värde i klockan utan den har också ett affektionsvärde. När något sådant går sönder är det givetvis oerhört tråkigt men oftast går det att laga och bevara och använda dem länge till. Om man har en klocka som gått sönder kan man lämna in den till en urmakare. De är skickliga hantverkare som brukar veta det allra mesta som rör klockor. Det är ett gammalt yrke med en stor yrkesskicklighet. Det beror givetvis vad felet är men oftast brukar det inte vara alltför dyrt att laga klockan. Även om det är en nyare klocka är det därför många gånger bättre att laga den. Man brukar både spara pengar på det men man värnar även om miljön genom att behålla istället för att kasta och sedan köpa nytt. 

 

 

Det är inte bara armbandsur som man kan behöva lagas. Kanske har man ett gammalt väggur eller golvur som man ärvt efter mormor/farmor eller ändå längre bak i tiden. Att kunna bevara gamla saker är mycket värd, då det inte går att köpa dem nya idag. Många gamla saker är dessutom vackra och har kan ha ett stort affektionsvärde för en. 

Fickuren är också gamla och de blev moderna igen för några år sedan. Fickuret påminner om svunna tider och har man ett gammalt fickur som man kan få att fungera så är det guld värt. Om du har en trasig klocka så testa att gå till urmakare.se och se om de kan laga din klocka. När saker man tycker om går sönder är det inte roligt men man blir oerhört glad när man kan få den lagad och den kan ticka på igen! 

Fler nyheter