Boka trädgårdstjänster hos din handelsträdgård

21 november 2021 Lily Hansen

editorial

Har du någonsin besökt en handelsträdgård? Då vet du att det är en butik där det finns växter av alla de slag, men även personal som är oerhört kunniga inom allt vad växter heter. Men det du kanske inte visste är att det finns en hel del trädgårdstjänster som du kan få hjälp med via en handelsträdgård. För det är inte bara växter som du kan köpa hos en handelsträdgård, utan även förutsättningarna för att kunna odla dem.  

För att kunna odla växter som trivs, och som i sin tur kommer göra att du trivs, så krävs det en hel del. Du ska ha rabatter där de kan frodas. De ska ha näringsrik och väldränerad jord att växa i. Och du ska även ha möjlighet att ta dig dit, på en gräsmatta eller trädgårdsgång av något slag. Till det ska du även lägga till bevattningsmöjligheter och att hitta växter av rätt slag för dig.

 

image

 

Från tak till mark och dränering

Det sägs att en trädgård ska ha ett tak, i form av träd. Väggar, i form av häckar och staket. Samt golv i form av gräsmatta, gångar och rabatter. Men det kan vara svårare än du tror att få till det. Det är inte bara att slänga ut lite växter och lite grus och sedan så har du plötsligt fått en trädgård. Istället kan det krävas mycket bearbetning i form av markarbeten, utgrävningar, dränering, utfyllnadsmaterial och en massa annat.

Har du inte själv de maskiner och kunskapen som krävs så kan det vara tufft att få till det på ett bra sätt. Och det kan även ta väldigt lång tid att skapa en trädgård. Men du kan gå en genväg genom att anlita alla trädgårdstjänster du behöver via din handelsträdgård. Där kan du till och med få hjälp av en duktig trädgårdsdesigner för all planering. 

Fler nyheter