Bra fönster är avgörande för att hålla energikostnaderna på en låg nivå och bidrar även till god inomhusmiljö

16 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

Fönster är inte bara något som ska erbjuda utsikt och få huset att se finare ut, de kan även ha stor inverkan på bostadens uppvärmningskostnader samt påverkar kvaliteten på inomhusmiljön.

Idag finns det mängder av olika fönstermodeller att välja på när det är dags att byta och för att valet av fönster ska bli riktigt lyckat så bör man ta hänsyn till både utseende och funktion. Är det inte aktuellt att byta ut fönstren så är det fortfarande viktigt att underhålla de fönster man har för att undvika skador på bostaden samt för att de ska kunna fungera optimalt.

Bra att tänka på när det är dags att välja fönster 

Det finns flera saker som är viktiga att väga in när det är dags att byta fönster på bostaden. När det gäller utseendet på fönstren så är det klokt att välja de som passar arkitekturen och även matchar dörrar och andra detaljer. Detta gäller allt från form och storlek till materialval.

När det handlar om fönstrens funktion så är det klokt att välja de med bra isolerande effekt för att hålla energikostnaderna på en bra nivå, men det kan även vara värt att välja fönster som stänger ljud eller starkt solljus ute. Det handlar helt enkelt om vilka behov som finns.

fönster

Varför är underhåll av fönstren så viktigt?

Underhåll är viktigt för att fönstren ska kunna prestera optimalt, men även för att hindra problem från att sprida sig i konstruktionen. Har man till exempel fönster av trä så finns det risk att de drar åt sig fukt och sväller. Då bör en renovering utföras för att hindra att fukt sprider sig till resten av fastigheten.

Få professionell hjälp när det är dags för fönsterbyte eller renovering i Göteborg

Göteborgs Fönsterrenovering är ett företag som erbjuder renovering, nytillverkning, försäljning, service och underhåll av fönster i Göteborg. De har mycket kunnig personal som kan ta sig an de flesta uppdrag relaterade till fönster. Hos Göteborgs Fönsterrenovering arbetar fönsterhantverkare, snickare, målare, fönstertekniker och tätningstekniker.

Fler nyheter