Ett kulturhistoriskt besök i Tunisien

Den tunisiska kulturen har påverkats av de många olika folkslagen som bott där genom tiderna. Fenicier, romare, araber och fransmän har satt sin prägel på landets kultur.

Tunisien resor har blivit allt mer eftertraktade i Sverige. Med all rätt. Till exempel kan du besöka de antika underjordiska bostäderna i Matmata. Hammamet och medinan i Sousse erbjuder andra fantastiska sevärdheter. Den heliga staden Kairouan är värd ett besök som du kan kombinera med en tur till Dougga och El Djem.

Arabvärldens äldsta synagoga finns i Er Riadh på ön Djerba. Den byggdes år 586 f. Kr. Klosterfästningen i Ribaten är också sevärd.

 

Från golf till äkta strandresor

Vill du sola och bada finns det många fina stränder du kan vistas på. De bästa stränderna hittar du i Ghar El-Melh, Sounine, Sousse, Rafrafbeach, Sidi El Mekki, Zarzis och på ön Djerba.

Är du en ivrig golfare så är Tunisien ett prisvärt alternativ. Förutom fantastiska golfbanor erbjuder landet även trivsamma hotell där lyxen är ett måste. När det är kallt och ruggigt hemma i Sverige under vinterhalvåret så är en Tunisien-resa ett perfekt alternativ med sitt milda klimat.  

Kulinariska äventyr under din resa i Tunisien

Precis som landet självt så har även den tunisiska matlagningen påverkats av olika traditioner och kulturer från andra länder. Vad blir resultatet? Jo, en cool och äventyrlig mix av smaker, örter, kryddor och fantastiska grönsaker. Här står olivoljan i fokus men även lamm och fisk. Nationalrätten är couscous som serveras i princip till allt.

Tunisien-resorna kan man minnas med det goda brödet, oliver harissa, med sin eldiga smak. En mild tunisisk öl, Celtia, brukar svalka en del. Föredrar du vin så kan du alltid prova ett glas lokalproducerat sådant. De inhemska likörerna Bouka eller Tibarin passar dig som gillar söta drycker. Sist men inte minst ska du inte glömma att beställa in det berömda pepparmintstéet som är en äkta klassiker.