Frigör tid för sköna timmar på sjön tillsammans med familjen

Det råder inte någon brist på saker att göra på sommaren. Som vanligt.
Den där listan över allt som man ska hinna med börjar te sig allt mer optimistisk. Man får vara glad om man hinner med en tiondel av det som man hade tänkt sig – och det är okej.

Tagga ned

För när vi hela tiden ska göra, prestera och fara – vad är då skillnaden mot livet i övrigt? Semestern är trots allt den tid på året som vi bara ska ta det lugnt och låta tillvaron bara flyta på, utan en massa krav.
För det är ju inte någon hemlighet att vi lever i utbrändhetens tidevarv. Allt fler känner pressen av tillvaron bli alldeles för stor, ända till den milda grad att kroppen bara säger stopp.

Samtidigt har vårt missbruk av mobiltelefoner (för många av oss är beroende av dem) lett till att hjärnan inte heller får varva ned på kvällen. Den brassar på ända in i den sista och får hantera information, om så bara gällande någons bild på sin fina middag.

Är det därför något som du ska lägga pengar på i sommar så är det din tid. Låt andra ta hand om alla dina måsten, det är definitivt värt pengarna.
Har du en båt, lämna in den på ett varv där kunnig personal får ta hand om den: https://bjornhammarvarvet.se/action-service/. Det är garanterat mycket skönare att få spendera tid med sina nära och kära än att svettas i solen under kölen.

Det är bara att hoppas på att vi människor med tiden kommer att finna balans i tillvaron igen. Även om denna IT-revolution har fört enormt mycket gott med sig har den också fört med sig nackdelar. 
Evolutionen är trots allt långsam och vi människor har väl aldrig förr varit med om en så snabb förändring som nu. 
Frågan är om förändring är likställt med förbättring.