Gryningens lugn utanför ett konferenshotell i Dalarna

31 mars 2022 Mikael Barani

editorial

Ringarna sprider sig ut över Siljans vatten när vi doppar tårna i sjöns klara stillhet. Det är gryning och resten av världen håller just på att vakna upp ur nattens slummer.

Vi som har hoppat över en lång, och förvisso skön, morgonsömn har istället belönats med naturens exklusivitet i denna stilla stund när solen går upp. För det är något mystiskt, nästan magiskt, när man är med om att naturen vaknar till liv igen efter nattens mörker.

En uppvisning i lugn

På något sätt finns det en kraft att hämta i att vara med om denna stund. Som att man har trotsat även en inre natt genom att orka sig upp för att möta gryningen med hela sitt väsen.

För även om det är så att man är på en jobbresa, på ett konferenshotell i Dalarna, kan man ändå orka sig upp lite tidigare för att unna sig den arla morgonens belöning åt den nyfikne. Särskilt på en plats som Tällberg där stillheten på något sätt har slagit permanent rot.

spa

Det är som om att ljudet rör sig på ett annorlunda sätt härute. Det märks så fort som man kliver ut från Åkerblads hotell på morgonen. Här är det nämligen stillheten som regerar på ett mjukt och vägledande sätt. Bara att gå omkring bland husen i området och njuta av utsikten från höjden skapar en känsla av att världen plötsligt är väldigt greppbar. Man kan nästan uppleva det som om att ingenting är för komplicerat för att hantera.

Livet känns helt enkelt lite lättare när man vandrar omkring här. Speciellt om man kombinerar det med att unna sig en spa-behandling, något som Åkerblads verkligen vet hur man erbjuder.

För här, vid Siljans vatten, sprider sig lugnet även i ringar inombords. Det gäller bara att låta det ske utan att man kämpar mot det.

Fler nyheter