Hitta tandhygienist i Odenplan för god munhälsa

Att du bör göra ett besök hos en tandläkaren det vet du nog, det har vi alla hört sedan vi var små. Men en tandhygienist, vet du vad en sådan gör och varför du bör göra regelbundna besök dit? En tandhygienist jobbar med förebyggande munhälsa vilket innebär att du får hjälp att hålla din mun och dina tänder i gott skick.

Det kan vara svårt att själv veta hur det ser ut med ens egna tänder, om det är hål på väg eller om någon tand helt enkelt har blivit bortglömd och oborstad. Det kan finnas tandsten, vara trångt mellan en del tänder eller något annat som du behöver få hjälp med för att du ska kunna hålla en god munhygien. I annat fall så kanske det är en tandläkare som du måste uppsöka, och där kan stora borren komma fram, ingenting som du längtar efter antar jag. 

Det finns många anledningar att undvika ett besök hos en tandläkare för att laga ett hål och en tandhygienist i Odenplan hjälper dig att hålla en god munhygien. Ring och boka en tid för dig redan idag.

 

 

Vad gör tandhygienisten vid besöket

Innan du gör ditt besök så bör du borsta dina tänder så att de är rena och fina, någon annan förberedelse behöver du inte tänka på. Det en tandhygienist kan göra vid behov är bland annat att ta bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning samt putsa och polera dina tänder.

Utöver själva behandlingen i din mun så får du de tips och råd som du behöver för att du själv ska kunna ta hand om dina tänder på bästa sätt för en god tandhälsa. Tandhygienisten kan visa dig hur du bör borsta för bästa resultat och kan meddela dig om det är extra trångt någonstans där tandborsten har svårt att nå.