Skapa snygga prylar till hemmet med hjälp av färgat plexiglas

18 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Plexiglas är ett mycket tacksamt material att använda sig av till diverse gör det själv-projekt. Söker man en mångsidig, praktisk och genomskinlig skiva som kan lösa många olika uppgifter så är skivor i plexiglas ett bra alternativ. Plexiglas är UV-tåligt och kan dessutom värmas i ugnen för att sedan formas efter behov. Förutom dess goda egenskaper så kommer plexiglas i olika färger och utföranden, så det går att hitta en skiva som passar de flesta smaker.

Skapa en intressant lampa med färgat plexiglas

Det finns massor av olika gör det själv-projekt som man kan hitta på i hemmet. Något som skivor i plexiglas kan passa väldigt bra till är egentillverkade lampor. Genom att limma ihop en kub bestående av färgade plexiglasskivor så kan man få en väldigt intressant lampa som ger ett härligt sken. Antingen väljer man samma färg på samtliga skivor till lampan eller så varierar man för en mer speciell look.

PLEXIGLAS

Det behöver inte vara krångligt att skapa något eget 

Man kan även skära till tunna plexiglasskivor i lagom stora bitar för att använda dem som bordstabletter. Det krävs inte speciellt mycket ansträngning och tack vare att skivorna finns i olika färger så kan man göra flera bordstabletter för att kunna variera dukningen. Brukar man till exempel duka med en väldigt diskret servis så kan det vara snyggt med en färgglad bordstablett som matchar en bukett blommor på bordet.

Färgat plexiglas i flera fina färger

Hos e-plast.se hittar man färgat plexiglas för olika ändamål. De kommer i flera vackra, klara färger samt i olika storlekar. Utöver själva plexiglasskivorna så finns där även tillbehör såsom rengöringsprodukter och klister som kan underlätta montering och underhåll av skivorna.

För att underlätta extra mycket för sina kunder så erbjuder e-plast.se dessutom möjligheten att måttbeställa de skivor som önskas. Det behöver som sagt inte vara krånglig att skapa något eget!

Fler nyheter