Sommarnöje men även vinteraktivitet

01 juli 2019 jonas olsson
image

Vi är många – väldigt många – som finner stort nöje i att besöka auktioner, speciellt i semestertider. Det är en trevlig känsla att botanisera runt bland diverse, ibland väldigt diverse, föremål – möbler, textilier, porslin, böcker, husgeråd. Möjligheterna och kombinationerna är oändliga, och för det mesta är det så att vi kan hitta något som både tilltalar oss, rentav något som vi behöver! Eller eventuellt ”villhöver”. Det fungerar också för en del av oss mer seriöst – du kanske länge har sökt efter något speciellt? En stol som fattas vid ditt middagsbord, en slipmaskin som inte kostar skjortan och ett byxben, en duk som liknar den mormor hade…

 

 

När du själv behöver hjälp

 

En dag står du där och inser att du har en del saker som du nu anser är överflödiga och som du behöver göra dig av med. Kanske är det så att du bytt bostad och fått lite mindre utrymmen? Eller så har du fått uppgiften att avveckla ett dödsbo. Eller så har du bara bytt smak och orkar inte längre se dina gamla prylar? Men för någon annan är de nya! Då är det enkelt och smidigt att överlåta hanteringen till en firma, som redan har rutiner och en kundkrets.

 

Att välja rätt företag

 

Det är en del att tänka över och bestämma innan du väljer. När du ska ordna auktion i Luleå finns det ändå en bra affärspartner som du kan anlita.

Bra att tänka på är bland annat att firman har en regelbunden verksamhet. Att de enkelt kan komma och hämta det som skall säljas. Att du genom firman har möjlighet att få en värdering av föremål som du misstänker kan vara något utöver det vanliga är också bra!

Det är guld värt att hitta en seriös firma som tar hand om det som kan krångla, så att du själv bara behöver ta den roliga biten!

Fler nyheter