Tillfällen när en kranbil i Västerås är bästa lösningen

28 februari 2022 william eriksson

editorial

Ibland behöver man extra lyfthjälp. Till exempel om du ska hugga ner ett stort träd på din tomt. Då kan det till exempel vara trevligt att hyra en lämplig kranbil i Västerås. Det finns idag speciella kranbilar som är utrustade med kap- och klämanordningar, speciellt lämpade för exempelvis trädfällning. Med hjälp av en kran kan du släppa, lyfta och samla upp stora delar av trädet och transportera iväg det. Även när man bygger och monterar ett modulhus är det nästan alltid nödvändigt att använda en kranbil. Åtminstone i fall där lyft måste utföras på något högre höjd.

Ibland kan det vara svårt att komma åt med kranen

Lifttruckar är det perfekta hjälpmedlet när man ska lyfta stora massor, även på trånga eller svåråtkomliga platser. Du kan då manövrera och lyfta även i smala passager, mellan hus eller när något kommit i din väg. Det finns även kranbilar i olika storlekar för olika typer av kranarbete och svårare situationer. Det som mest avgör vilken kran du ska välja är vikten och sträckan som något ska lyftas. Det kan vara svårt att ta reda på detta på egen hand, men uthyrningsföretag som erbjuder kranbilar kan enkelt avgöra vad dina behov är. Bara berätta vad du vill göra, så kan de assistera med kompetens och goda råd. 

 

kran

 

Erfaren personal sätter säkerheten främst

Om du hyr en kranbil är det bäst att hitta ett företag som hyrt ut kranar under många år och har en omfattande maskinpark – med många valmöjligheter för dig. Stora kranar kräver visserligen kunskap och erfarenhet – men det kan du också få från uthyraren. Det viktigaste är att du alltid tänker på säkerheten först. Detta gäller både stora och små kranar. Vid pålastning och avlossning, gondoler i sjöar, montera takstolar eller hissa byggmaterial. När du använder en kran för att lyfta är det första övervägandet säkerheten.

Fler nyheter