Utrusta bilen med starthjälp och andra nödvändiga ting

22 januari 2021 Cecilia Olsson

För att kunna färdas tryggt på vägarna är det viktigt att ha en välfungerande bil med bra däck och såklart framföra bilen på ett säkert sätt genom att hela tiden hålla fokus på vägen samt hastighetsbegränsningarna som finns. Besiktningen är en viktig kontroll som görs för att bilen ska kunna framföras säkert, men det är alltid bra att komplettera med regelbunden service. Det kan dock vara bäst att ta det säkra före det osäkra och utrusta bilen med några viktiga saker som är bra att ha.

Säkerställ att du alltid har god sikt

Det är lätt hänt att man tänker att lite smuts på vindrutan inte kan göra någon skada, men med tanke på hur fort man färdas i en bil så är det väldigt viktigt att alltid ha så god sikt som möjligt. Det är därför väldigt bra att ha en dunk med extra spolarvätska i bilen. Då undviker man farliga situationer som kan uppstå på grund av att man inte ser tillräckligt bra genom en nedsmutsad vindruta. 

Var förberedd för oförutsedda stopp

Dessvärre händer det då och då att man får motorstopp eller kör fast, händer det en kall vinterkväll kan det kännas riktigt bra att ha en värmande filt till hands i väntan på bärgare eller annan hjälp. En filt kan dessutom fungera som markfäste om man kört fast eller om man ska transportera något och vill skydda objektet eller insidan av bilen från skador.

Goda förutsättningar att alltid kunna starta bilen

Vem som helst kan råka ut för att batteriet dör av kylan eller att man glömmer lamporna på. Då är det bra att ha ett par startkablar nära till hands, eller ännu bättre en starthjälp. Hos Batterionline hittar man smidiga och kraftfulla nödstartare, vissa är dessutom utrustade med USB-utgång så att du alltid kan säkerställa att det finns batteri på telefonen i ett nödläge.

Fler nyheter