Välj rätt storlek och modell på den nya trappan

21 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att sätta in en ny trappa i sitt hem handlar i regel om att man vill byta ut en befintlig trappa som har gjort sitt eller att man insett att det finns ett behov för en trappa (inomhus eller utomhus) och därmed behöver hitta en passade modell. I grunden handlar det om att ta sig från en våning (eller nivå) till en annan, men en trappa kan vara så mycket mer än det. Beroende på vilken modell man väljer så kan trappan finnas i bakgrunden som en praktisk del i hemmet eller så kan den bli en spektakulär del i inredningen som lyfter rummet där den står.

Hitta trappen som passar bäst i det avsedda utrymmet

Eftersom det finns många olika modeller att välja på så kan det vara bra att fundera över vilken sort som passar bäst i utrymmet. Bland annat gäller det att välja rätt storlek så att trappan varken känns för stor eller för liten. Har man hittat en modell som man gillar så kan man skära en stor bit kartong eller markera med maskeringstejp på golvet hur stor trappan som man har tänkt köpa kommer att bli i rummet.

trappa

Genom att låta kartongen eller maskeringstejpen sitta i några dagar så får man möjligheten att känna lite på trappans storlek och dess inverkan på rummet. Genom att gå in på www.stegfabriken.se så kan man titta på olika trappmodeller och även ta reda på hur stora dom är. Stegfabriken Sverige AB säljer kvalitetstrappor från Skandinaviens ledande producenter och man hittar trappor för både inomhus- och utomhusbruk.

Gör trappen extra personlig med ljus

När man väl har sin trappa på plats så kan man även göra saker för att den ska bli extra effektfull. Det är till exempel väldigt vanligt att sätta LED strips på undersidan av trappstegen eller på baksidan av ledstången. Det gör att trappan blir mer säker att gå upp och ned för samtidigt som det skapar en snygg effekt. 

Fler nyheter